Hästpolo

Sporten för miljonärer brukar hästpolon beskrivas som.
Bara genom att betrakta åskådarna vid en polomatch och en fotbollspublik inser man att de skiljer sig åt väsentligen från varandra och då på mer än ett plan. I regel dricker publiken vid fotbollsmatcher öl, man hänger sig till tjoande och man sjunger.

Att träna inför hästpolo

Hästpolo är en fysiskt krävande sport, både för ryttare och häst. Hästarna galopperar i regel hela tiden som de är på planen, och för ryttaren gäller det att både orka kontrollera hästen, kunna balansera medan man böjer sig ned åt sidan för att slå bollen, och koncentrera sig på strategin och ekipagen i motståndarlagen.

Hästpolo – en snobbsport?

Hästpolo har länge varit en sport förbehållen samhällets elit. Att bara spela en säsong kan kosta en miljon kronor om man har sina egna hästar. Förutom hästarnas skötsel (som är omfattande om man räknar in den träning som krävs inför polomatcherna) krävs självklart även en hel del utrustning, och fram till 1980-talet fanns endast ett tjugotal hästpoloklubbar i Storbritannien, och hos många av dem var ett eget stall med hästar ett krav för medlemskap.

Lorem Ipsum

Hästpolo är en av världens mest exklusiva och prestigefyllda sporter.
Endast de mycket rika har haft råd att hänge sig åt sporten.
Var och en av spelarna i ett lag behöver ha flera, för sporten speciellt tränade och inridna,
hästar att byta med under en match.

Vad är polponny?

Poloturneringar

Polo i Stockholm

Rulla till toppen